Vores ører sover aldrig og udsættes i stigende grad for støj, som kan have negative helbredsmæssige konsekvenser for os, såsom høreskader, stress og hjerte-kar sygdomme. I hjemmet kan en stor del af støjen være et resultat af, at familiemedlemmer har forskellige præferencer for medie og lydindhold, som tilsammen kan skabe et kaotisk lydmiljø.

I ISOBEL projektet udvikler vi fremtidens lydsystem – et lydsystem som kan skabe personlige lydzoner. I en lydzone fokuseres lyden til et specifikt område, fremfor at sendes bredt ud til omgivelserne. Dermed kan brugeren få en mere personlig og privat lytteoplevelse ud fra sine behov og ønsker, med reduceret genevirkning af støj fra omgivelserne, og med mindsket lydudbredelse til personer i nærheden.

I en lydzone kan brugeren samtidig opretholde evnen til at kommunikere og socialisere med sine omgivelser. Da lydzonerne er dynamiske i deres størrelse og placering muliggør det, at lydoplevelser kan deles. Hverdagsscenarier, som normalt skaber et kaotisk lydmiljø, kan altså forbedres betragteligt med lydzoner, uden at familiemedlemmer behøver at isolere sig fra hinanden.

Hvordan testes ISOBEL lydsystemet?

  • Vi undersøger, hvordan lydzoner kan fungere i hverdagslige situationer med formålet at skabe forbedrede lydoplevelser i private hjem.
  • Vi installerer et komplet ISOBEL-system i jeres stue bestående af et TV og en soundbar, som udsender lydzoner. Lydzonerne er dynamiske, så de kan ændre størrelse og placering via en fjernbetjening.
  • Vi registrerer, hvornår og hvordan I bruger og tilpasser systemet, og evaluerer løbende jeres oplevelse i form af interviews og spørgeskemaer samt i korte lytteforsøg.

Hvem kan deltage?

Vi søger par og familier i områderne omkring Struer og Aalborg med mindst to voksne (over 18 år) medlemmer, som kan deltage i interviews, spørgeskemaer og lytteforsøg. ISOBEL-systemet skal kunne monteres i jeres stue i en periode på ca. 4 uger i efteråret 2022.

Hvordan tilmelder vi os?

Hvis I har lyst til at være blandt de første til at opleve lydzoner og være med til at forme fremtidens lydoplevelse, så skriv til os på denne mail ISOBEL@bang-olufsen.dk eller ring på 45 2215 2529.

Vi glæder os til at høre fra jer!
Bedste hilsner
Line, forsker i ISOBEL projektet

www.isobel.dk
Twitter: @IsobelProjSound
LinkedIn: ISOBEL